Ouderschapscoaching

Hoe ga ik te werk?

Ja, zo leren we het…algaandeweg

Als baby de eerste ademhaling na geboorte, al schokkend en wenend tot een rustiger ritme gevonden wordt. Leren eten, drinken, slapen, brabbelen, spelen, praten, lopen, fietsen, sporten , studeren, contact maken met je gezin, familie en vrienden, de buitenwereld ontdekken…tot je als jongvolwassene thuis de deur uit gaat om je eigen leven in handen te nemen.

Als ouder gunnen we ons kind deze weg maar het loopt niet altijd zoals we zouden willen, verwachten of hopen.


Als ouder leer je gaandeweg. Soms doet een kink in de kabel je twijfelen aan jezelf , aan je ouderschap. Ondanks je beste bedoelingen blijft je kind moeilijk of lastig of onstuurbaar….het maakt je onmachtig en je verliest je vertrouwen in jezelf, in je kind….Wat hebben we over het hoofd gezien? Waarom doet mijn kind nu zo tegen mij? Ik doe het toch allemaal voor mijn kind?


DUIZENDEN VRAGEN, GEEN ANTWOORDEN


Je kinderen zijn je kinderen niet....

Je mag hun je liefde geven maar niet je gedachten

want zij hebben eigen gedachten


                                 uit 'De Profeet' K. Gibran

Als biografisch ouderschapscoach wil ik graag samen met jullie stil staan bij je ouderschap en mee zoeken naar de kink in de kabel, naar wat helpend kan zijn voor jou, je kind, je gezin. Ik richt me niet alleen tot de ‘moeders’ , ook vaders zijn van harte welkom, ook zij hebben soms vragen over hun ouderrol.


Ouderschap is een kwetsbaar thema. We gaan samen in gesprek om te zoeken naar verbinding en afstemming met je kind, je gezin.   Durven stilstaan bij je ervaringen en verwachtingen brengt andere inzichten waardoor je bewuster of anders in het leven én in je ouderschap kan gaan staan. Op zoek gaan naar de rode draad in jullie unieke verhaal als ouder en kind kan een boeiend en inspirerend proces zijn. 


Het kan je uitnodigen om energieker en vanuit een ander perspectief ouder te zijn met een positieve invloed op je kind, je gezin.


De gesprekken die gebeuren zijn verhelderend en helend maar niet therapeutisch. Indien nodig zal een doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp besproken worden.


Aanbod

Prijs


4 individuele gesprekken

Evaluatiegesprek

Gesprekken kunnen verder gezet worden indien nodig


Prijs: individueel gesprek: 55 Euro (duur 1,5u)

Oudergesprek (beide ouders/derden samen): 65 Euro